Nytt år, samme dritten

…med utsikter til enda mer fortløpende dritt ila året.

 

De neste dagene regner jeg med at SOME vil -tradisjonen tro- bugne over av utsagn som «hvit måned», «sunnere livsstil», «mitt år», «min tur» osv.

Sånn i første omgang så tenker jeg at hvis du føler du har behov for en «hvit måned», burde du kanskje spørre deg selv om du ikke har et større problem enn det januar kan hjelpe deg med. Det samme vil jeg si til de som tror at en sunnere livsstil kun kan anskaffes èn gang i året. Mange forventninger legges på årets første måned. Stakkars januar, det må være kjipt å måtte skuffe så mange mennesker.

Så har man de som sverger til et år med mer egenpleie; meg, min, mitt og jeg… Hva med å ha som nyttårsforsett at vi skal tenke mer på andre? Hva med å vende blikket litt utover? Se rundt deg. Er det noen som trenger deg? Er det noe du kan gjøre for å hjelpe? Se hvordan andre har det og oppdag at du kanskje har mer å være takknemlig for enn du tror. Og kanskje du skal bli flinkere til å be om hjelp også? Det er dette vi trenger, nå mer enn noensinne. Å ta vare på hverandre. I Norge har vi et helsesystem som er i knestående, vår psykiske helse er dårligere enn det noen gang har vært, og med den lavpanna pøbelen vi kaller en helseminister, er det neppe utsikter til bedring i nærmeste framtid.

Men til tross…vi er absolutt et land i vekst.

Strømprisene vokser, matprisene vokser, bensinprisene vokser… Stort sett voksende priser på det meste vi ikke kan unnvære (fordi Norge selger kua og kjøper melk for penga). Fattigdommen vokser, utenforskapet vokser, klasseforskjellene vokser, kriminaliteten vokser, volden vokser. Norge vokser! 2024 –  nytt år, ny vekst!

 

Godt nytt år.